Обговорити проєкт
Освітлення великих територій за допомогою прожекторних щоглів будь-якої складності

Прожекторні щогли ПМС (Прожекторна щогла ПМС) є спеціальними металевими конструкціями, призначеними для освітлення великих просторів. Щогли можуть бути використані для освітлення об’єктів розподільних пристроїв, електричних підстанцій напругою від 50 до 500 кВ.

Призначення

ТОВ «Компанія «Метал Інвест» виготовляє прожекторні щогли для:

  1. Автомобільних стоянок
  2. Спортивних споруд
  3. Промислових та складських приміщень/об’єктів
  4. Аеропортів, автовокзалів, залізничних станцій
  5. Нафтосховищ та видобувних майданчиків.
Параметри

Усі конструкції виробляються з листової сталі, робляться у двох форматах: одно- та двох секційні. Максимальна висота вежі - до 80 м. На одній вежі монтується до 60 освітлювальних приборів (залежно від типу та висоти вежі).

Усі щоглові вежі оснащені сходами з доступом до корони. Додатково може бути встановлена огорожа й майданчики для відпочинку.

Довірте створення щоглових веж лідеру галузі в Україні
Оптимальне рішення у форматі «Ціна-Якість»
Зв’язатися з менеджером
Фото клієнта
Фото клієнта
Фото клієнта
Понад 500 клієнтів користуються нашими послугами щороку
Залишилися питання?
Який термін служби гарячецинкового покриття?
Термін служби гарячоцинкового покриття (34-170 років) повністю передбачуваний і використовує товщинним покриттям і типом агресивної активності конкретної місцевості. Цинк захищає сталь протягом тривалого часу, що дозволяє економити енергію та ресурси з мінімальним впливом на навколишнє середовище. Наприклад, на кожну тонну захисної сталі зберігається достатньо енергії, щоб задовольнити потребу середньої сім'ї протягом декількох тижнів.
Чому одні металеві конструкції після гарячого цинкування глянцеві, а інші матові?
Зовнішній шар цинку забезпечує блискучий зовнішній вигляд; якщо якщо цей шар встигне при охолодженні прореагувати із залізом (при цинкуванні реактивних сталей), зовнішній вигляд виробу стає менш привабливим. На реакцію сталі з розплавленим цинком можуть вплинути кількість кремнію (Si) і фосфору (P) в сталі, а також спосіб виготовлення прокату. Таблиця 1 EN ISO 14713-2 (дивись нижче) дає спрощене керівництво з характеристик покриття при цинкуванні. Таблиця 1 Характеристики покриття в залежності від складу сталі
Категорія Типові рівні реактивних елементів, % Додаткова інформація Типові характеристики покриття
А <0,03% Si і <0,02% P Див. ПРИМІТКА 1 та ПРИМІТКА 4 Покриття має блискучий вигляд з дрібною текстурою. Структура покриття містить зовнішній шар цинку.  
B S 0,14% Si до <0,25% Si Інші елементи можуть впливати на реактивність сталі. Зокрема рівень фосфору більше 0,035% дає підвищену реактивність. Покриття може мати блискучий або матовий вигляд. Структура покриття може включати зовнішній шар цинку або сплав заліза з цинком може доходити до поверхні покриття в залежності від складу сталі.
C від> 0,03% Si до <0,14% Si Можуть утворитися занадто товсті покриття. Покриття має більш темний вигляд із грубою текстурою. Сплави заліза та цинку переважають у структурі покриття та часто поширюються на поверхню покриття, що знижує стійкість до пошкоджень при обігу.  
D > 0,25% Si Товщина покриття збільшується зі збільшенням вмісту кремнію.  
ПРИМІТКА 1 Стали зі складами, що задовольняють формули Si <0,03% і Si + 2,5P <0,09%, також повинні виявляти ці характеристики. Очікується, що для холоднокатаних сталей ці характеристики будуть дотримуватися, якщо склад сталі задовольняє формулу Si + 2,5P <0,04%. ПРИМІТКА 2: Присутність легуючих елементів (наприклад, нікелю або алюмінію) у розплаві цинку може суттєво вплинути на характеристики покриття, зазначені в цій таблиці. Ця таблиця не дає відповідних вказівок щодо високотемпературного цинкування (тобто занурення в розплавлений цинк при від 530°C до 560°C). ПРИМІТКА 3 Склад сталі, зазначений у цій таблиці, змінюватиметься під впливом інших факторів (наприклад, гарячої прокатки), і межі кожного діапазону змінюватимуться відповідно. ПРИМІТКА 4 Сталі зі складом <0,01% кремнію, які також мають вміст алюмінію> 0,035%, можуть виявляти нижчу реакційну здатність, що може призвести до меншої, ніж очікувалося, товщини покриття. Ці сталі можуть мати знижений рівень когезії покриття. ПРИМІТКА 5 - Дизайн оцинкованого виробу може також впливати на характеристики покриття.

    Заповніть форму
    Наш менеджер зв’яжеться
    з вами найближчим часом
    Завантажити файл
    Завантажити файл креслень
    (PDF, JPG, DOC, Word, Excel, PowerPoint)
    Скасувати